Felleshuset samler folk på tunet i Tjølling

  • juni 2025

På Tjøllingtunet er byggearbeidet ferdig, og både felleshuset og uteområdene er tatt i bruk. Denne uka inviteres naboene til vaffeltreff – en uformell møteplass som markerer at et nytt bomiljø i Tjølling har begynt å ta form.

Fra venstre: Ann-Mari Härter (85) Anne Lise Østby Haaland (83)
Fra venstre: Ann-Mari Härter (85) Anne Lise Østby Haaland (83)

– Det har vært utrolig lett å få folk til å komme hit og lett å bli kjent med folk. Det er i det hele tatt veldig flott at man har valgt å ta med et slikt tilbud i prosjektet. Det er viktig for oss at vi har det sosialt godt der vi bor, sier Ann-Mari Härter (85) Anne Lise Østby Haaland (83)

Tirsdag ettermiddag samles beboere i det gule felleshuset på tunet, til kaffe og vafler. På programmet står ikke noe annet enn å møtes – og det ser ut til å være mer enn nok. Lukten av nystekte vafler, summende småprat og latter fyller det lyse samlingsrommet.

Felleshuset eller “Det Gule Huset” har et stort, åpent oppholdsrom, et fullt utstyrt kjøkken og et bad, noe som gjør det ideelt for alt fra hverdagslige treff til større feiringer. Det gir beboerne mulighet til å møtes, arrangere felles aktiviteter og styrke nabofellesskapet, og er en viktig del av bomiljøet på Tjøllingtunet.

– Allerede kort tid etter felleshuset ble ferdigstilt var det booket bursdager og feiringer langt frem i tid. Så det var tydelig en kvalitet som beboerne setter stor pris på, forteller Vegard Skårdal i Brunlanes Eiendom.

Fra venstre: Vegard Skårdal, Brunlanes Eiendom & Ruth Iren Jacobsen Aktiv Eiendomsmegling. Foto Brunlanes Eiendom

– Vi ønsket å skape noe mer enn boliger – et sted der folk faktisk møtes og blir kjent. Nå når felleshuset er ferdigstilt, er det godt å se at det tas i bruk, sier Vegard Skårdal fra Brunlanes Eiendom.

Tjøllingtunet har vokst fram trinnvis de siste årene, og består av 44 boliger fra 63-135 m2. Det nye felleshuset er åpent for alle beboere, og er tenkt brukt til alt fra sosiale arrangementer for beboerne, familiesammenkomster og private selskaper.

– Vi håper det blir en arena der folk kan møtes på tvers av alder og interesser. Man blir mer enn naboer når man deler rom. Et felleshus senker ofte terskelen for å ta kontakt – det føles enklere å slå av en prat over en kopp kaffe i fellesarealene enn å invitere noen inn i sin egen leilighet. Det skaper rom for uformelle møter og gjør det lettere å bygge et godt bomiljø, sier Ruth Iren Jacobsen fra Aktiv Eiendomsmegling.

Et samlingspunkt på tunet

Beboerne vi snakker med fremhever felleshuset som en viktig del av trivselen.

I oppgangene til leilighetene finner man tavler der kommende samlinger og aktiviteter annonseres. Her får beboerne informasjon om alt fra neste vaffeltreff som har blitt et fast innslag – til julebord, vinkveld, damekveld og andre sosiale treff. Felleshuset brukes aktivt, men det er også satt av bestemte dager som ikke kan bookes til private arrangementer. Slik sikrer man at det forblir en åpen og inkluderende møteplass for alle som bor i nabolaget.

Fra byggeplass til bomiljø

Nå er alle boligene ferdigstilt, og det som for kort tid siden var en byggeplass, har blitt til et tun med blomsterkasser, møteplasser og lune uteområder.

– Det tar tid å bygge et sted. Ikke bare bygningene, men det som skjer mellom dem. Nå har alt falt på plass, forteller Vegard Skårdal.

Beliggende i et åpent og vakkert kulturlandskap. Foto: Aktiv Eiendomsmegling.

Vaffeltreffet er bare én av flere sosiale aktiviteter som beboerne på Tjøllingtunet håper å fortsette med. Neste gang kanskje quizkveld – eller grillfest. Det viktigste er at tunet nå lever – og at det finnes hyggelige rom for å møtes.

Felleshuset har også blir omtalt i Østlandsposten, se link til artikkel.

Tekst: Brunlanes Eiendom
Intervju: Bjørn-Tore Sandbrekkene, Østlandsposten + Brunlanes Eiendom.
Foto: Brunlanes Eiendom.